Tussen de plaatsen Zevenaar en Didam treft u recreatiegebied De Nevelhorst aan. Hier liggen een  tweetal prachtige wandelroutes. Het Laarzenpad (6,5 km) en het Nevelhorstpad (4,6 km). 

Startpunt routes: Nevelhorstpad 2, 6941 RE Didam

Recreatiegebied De Nevelhorst

Recreatiegebied De Nevelhorst, een 15 hectare groot gebied, is ontstaan door ontzanding. Het gebied bestaat uit een waterplas en, voor de allerkleinsten, speeltoestellen. De Nevelhorst biedt vele mogelijkheden in, op en aan het water. Zo kun je er zonnen, zwemmen, kanoën, surfen en vissen.

Natuurgebied De Nevelhorst

Natuurgebied De Nevelhorst ligt ten noorden van recreatiegebied De Nevelhorst. Natuurgebied De Nevelhorst is een bewaard gebleven enclave bos in een verder vrij open agrarisch landschap. Doordat het natuurgebied op de overgang van zand– naar kleigrond ligt, komen er veel verschillende planten– en diersoorten voor.

Op sommige plekken zijn nog overblijfselen van eikenhakhoutbos te vinden. In het eikenhakhoutbos werden de bomen iedere 9 jaar gekapt. ‘s Zomers liepen de bomen weer uit met vele dunne stammetjes. Er ontstond een laag en dicht bos. Het looizuur uit de bast van de eikenstammen werd gebruikt in de leerlooierijen. Het hout ging naar bakkerijen en steenovens. Het grootste deel van het bosgebied is in eigendom en beheer bij Staatsbosbeheer. In het beheer van de paden wordt Staatsbosbeheer bijgestaan door een actieve groep vrijwilligers “Vrienden van de Nevelhorst”. Voor meer informatie over deze groep vrijwilligers kun je kijken op www.vriendenvandenevelhorst.nl

Open onze wandelbrochure Nevelhorst-Baerlebos