Wandelen over achttien Montferlandse toppen

De ‘Montferlandse Toppen Wandelroute’ is een echte aanrader. Speciaal voor het Montferland is deze 42,2 km lange internationale, lange afstandsroute die 18 Montferlandse heuvels verbindt een primeur. De toppen zijn de uitgangspunten van spannende en gevarieerde wandelingen. Door middel van knooppunten kan de wandelaar kiezen voor secties van de route, maar door haar lengte is de wandelroute ook een prima basis voor meerdaagse arrangementen. De route wordt geheel voorzien van bebording en d.m.v. een QR-code en tekst op een bordje wordt de wandelaar geïnformeerd over wetenswaardigheden rondom de top. Op diverse parkeerplaatsen worden informatieborden geplaatst zodat het starten van de wandeling overal mogelijk is.

De route kaart is recent vernieuwd. De vernieuwde kaart is te koop via de webshop van VVV Montferland en bij de volgende punten:

  • VVV infopunt Meulenvelden in Didam
  • VVV folderpunt Stadsmuseum Bergh in 's-Heerenberg
  • Huis Bergh in 's-Heerenberg
  • Brinks Pannenkoeken in Zeddam
  • Het Montferland in Zeddam
TIP:  Maak van de Montferlandse Toppen Wandelroute een meerdaagse wandeltocht. Hiernaast tref je diverse overnachtingsmogelijkheden in Montferland. Een aantal aanbieders kennen een speciaal wandelarrangement.