Düffels Möll in Stokkum

Van welk zijde je Stokkum ook nadert, Düffels Möll steekt herkenbaar boven alles uit. Düffels Möll is een grondzeiler (een windmolen die van de grond af in gang gezet kan worden), die gebouwd is in 1861. De plek waar in 1861 de molen gebouwd werd, stond bekend als "Die Wintschlag", wat al aangeeft dat het een voor de molen gunstige plek is. Rond 1880 werd er een woonhuis bij gebouwd. Rond 1890 werd Jan Düffels molenaar op deze molen. Sindsdien wordt de molen Düffels Molen, in dialect "Düffels Möll" genoemd. 

Door de opkomst van de electriciteit werden de wieken in 1922 verwijderd. Toen in 1937 ook de kap werd verwijderd, kreeg de molen, of eigenlijk wat er van over was, de bijnaam "'t Peperbusje". Vanaf 1968 werd er voor gestreden om de molen te restaureren. Het duurde echter tot 1988, voordat de molen met het typische "Möllepeadje" weer in gebruik genomen.

Inmiddels de molen gewisseld van eigenaar en is de molen in 2017/2018 grondig gerestaureerd.
Vanaf de molenbult heb je een fantastisch uitzicht over Stokkum en de wijde omgeving.

Openingstijden: De molen is geopend wanneer hij draait, of de vlag buiten hangt.  De dagen dat de molen draait en geopend is, worden op Facebook gepubliceerd. Ook op afspraak kun je de molen bezoeken, bel molenaar Fabian: 06-46993364.

Toegang en rondleiding door de molen is gratis. Er zijn diverse meelproducten te koop zoals pannenkoekenmeel, kruidkoekmix, broodmix, etc.
Praktische informatie

Dag
Zondag

* Vrijwel iedere zondag geopend van 12:30 - 17:00 uur en wanneer de vlag uit hangt.