Rembrandt molenin Kilder

In april 2014 is er gestart met de restauratie van de Rembrandt molen. Twee jaar later, op 1 maart 2016 zijn de wieken geplaatst en staat de molen er weer fantastisch bij.

Er is heel wat gebeurd. In september 2014 zijn uit de romp de oude voegen verwijderd. Inmiddels is de romp weer overnieuw uitgevoegd en de windzijde is geheel overnieuw aangesmeerd. In het najaar van 2014 is de ruwbouw voor een toilet met wasbak gerealiseerd. In januari 2015 zijn de rotte balk-uiteinden aangegoten met epoxyhars. Op 11 maart 2015 is de gerestaureerde kap op de molen getakeld. De kap is bedekt met riet. Ook is de staartbalk en zijn de schoorbalken aan de kap bevestigd. Eind juni 2015 heeft de molenmaker opdracht gekregen voor de bouw van de wieken. De wieken krijgen ten Have kleppen; deze kleppen kunnen open en dicht gezet worden voor minder of meer windvang. De molen heeft twee maalstoelen gekregen. Daarnaast heeft de molen een energie-opwekkings-systeem, waarmee electrische energie kan worden opgewekt.

Kortom; een groot project, met een fantastisch eindresultaat!

Op 23 oktober 2016 heeft de Rembrandtmolen de Monumentenprijs van de gemeente Montferland gewonnen. Bron: www.rembrandtmolen.nl