Uitkijktoren Hulzenberg

Kom naar de uitkijktoren op de Hulzenberg, in het Bergherbos bij Stokkum. De toren is door iedereen te beklimmen.

Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De Hulzenberg heeft een hoogte van 82,4 m boven NAP en de toren zelf is 21 meter hoog. Je kijkt helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder!

De uitkijktoren is in opdracht van de gemeente Montferland gebouwd, in samenwerking met Natuurmonumenten. Al het hout komt uit het Bergherbos zelf. De toren is gebouwd door een lokale aannemer, bouwbedrijf van der Heijden.

Natuurmonumenten beschikt over verschillende routes waarin de uitkijktoren is opgenomen:

De Erfgoedroute:
Deze route is 9 km lang en start bij Uitspanning 't Peeske. De uitkijktoren bevindt zich ongeveer halverwege de route. Parkeren kan op parkeerplaats van Natuurmonumenten bij 't Peeske te Beek. De erfgoed route is te downloaden via de website van Natuurmonumenten. 

De 't Peeske-route (rode route): Deze route is 7 km lang en start bij Uitspanning 't Peeske. De uitkijktoren bevindt zich halverwege de route. Parkeren kan op parkeerplaats 't Peeske te Beek. Vanaf hier volg je de rode pijlen.

De Loopgraven: Deze route is 5,5 km lang. De uitkijktoren bevindt zich op 3 km in de route. Je kunt parkeren aan de parkeerplaats aan de Eltenseweg in Stokkum net voor het viaduct. Vanaf hier volg je de bruine pijlen van de wandelroute.

De directe route: Voor de directe route naar de toren start je met wandelen vanaf de parkeerplaats aan de Eltenseweg in Stokkum, net voor het viaduct,en volg je de zilveren pijlen. 

Van Natuurmonumenten bestaat er een folder over het Bergherbos, hierin kun je de onderste twee genoemde routes met plattegrond terugvinden. Deze folder is o.a. gratis verkrijgbaar bij VVV Montferland.


Ook binnen de Toppenroute is de uitkijktoren opgenomen. De Toppenroute is ook verkrijgbaar bij VVV Montferland of via de webshop van VVV Montferland en bij verschillende ondernemers.