Erfgoedroutes Bergherbos - Natuurmonumenten (Smartphone App)

Ontdek de rijke historie van het Bergerbos met de route app van Natuurmonumenten: Natuur Routes. De erfgoedroute bestaat een noordelijk (route 2) en zuidelijk (route 1) deel. De routeapp is gratis te downloaden voor Iphone en Android.

Erfgoedroute Bergherbos 1: Peeske (8,8 km)

Beleef de rijke bosgeschiedenis in het stuwwalgebied in de omgeving van kasteel Huis Bergh in Montferland! Aantrekkelijke wandelroute met een heel fijn begin- en eindpunt: de idyllisch gelegen uitspanning annex natuurcamping ’t Peeske. Deel 1 van de route beslaat het zuidelijke deel van het Bergherbos, een gevarieerde wandeling van een kleine 9 km.
De route is ook te downloaden als PDF-bestand en te printen.

Erfgoedroute Bergherbos 2: Motte (9 km)

Beleef de rijke cultuurhistorie van het stuwwalgebied rond de motte Montferland! Deel 2 van de erfgoedroute voert je door het Bergherbos naar de heuvel met de middeleeuwse motte Montferland en begint en eindigt bij uitspanning ’t Peeske. Mooie wandelroute die ook te combineren is met deel 1, van de erfgoedroute. Deze deelroute is zo’n 9 km lang.
De route is ook te downloaden als PDF-bestand en te printen. 

Adres vertrekpunt

Uitspanning ´t Peeske, Peeskesweg 12, 7037 CH Beek

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: ’t Peeske is per bus bereikbaar vanaf NS-station Didam, Wehl of Doetinchem. Bel voor de actuele dienstregeling van het openbaar vervoer: 0900-9292 of kijk op www.9292.nl

Eigen vervoer: Voer 7037 CH Beek in je navigatiesysteem in of neem de A12 (Utrecht-Arnhem-Emmerich). Ga bij afslag Beek de snelweg af. In dorpskern Beek bij rotonde rechtsaf. Voorbij kerk eerste links: Peeskesweg. Uitspanning ’t Peeske ligt na circa 500 m aan de rechterhand.

Boekje: Bergherbos. Een cultuurhistorische wandeling 

Deze erfgoedroutes zijn gebaseerd op de Erfgoedroute Bergherbos. Een cultuurhistorische wandeling, verschenen bij uitgeverij Matrijs. Voor wie de complete route wil lezen en bekijken is dit boekje zeker de moeite waard. Het is zeer rijk geïllustreerd met foto’s en historisch kaartmateriaal. Verkrijgbaar bij VVV Montferland  of via www.erfgoedroute.nl 

De routeapp is gratis te downloaden voor Iphone en Android.