Familieroute Bergherbos (Buggyroute)

Wandel door het heuvelachtige Bergherbos en langs akkerranden vol graansoorten, korenbloemen en klaprozen. Uitrusten en genieten kan op de vele bankjes en bij Uitspanning ’t Peeske. De wandeling volgt een halfverhard pad, en is dus geschikt voor buggies en rolstoelen. De licht hellende route start bij 't Peeske en wordt gemarkeerd met lichtblauwe bordjes.

De route en routebeschrijving en leuke informatie is hier te downloaden.

't Peeske
In de Montferlandse bossen ligt een pareltje verstopt: Uitspanning 't Peeske. Op een heuvel buiten Beek met aan de ene kant een een meertje met een groot vlonderterras. Aan de andere kant een grote vijver. De plek om in het sfeervolle restaurant of buiten te ontspannen na een wandeling, fietstocht of rit te paard. Met een kopje koffie of thee met gebak, een goed glas wijn of een keuze van de uitgebreide lunch & dinerkaart. De kaart wordt per seizoen voorzien van seizoenspecialiteiten. Zelfs de regelmatige bezoeker zal daardoor telkens uitgedaagd worden om iets nieuws te proberen.

Speeltuin 't Peeske
Bij 't Peeske is naast de gewone speeltuin ook een waterspeeltuin met waterstroompjes en een waterspeelplaats gemaakt. De speeltuin is goed te zien vanaf het verhoogde terras van `t Peeske. Het waterstroompje is gefinancierd met de opbrengst van de verkoop van hout uit het bos.

Natuurspeelplek
Volg vanaf 't Peeske de Famielie- / Buggyroute. Op de route vind je de Natuurspeelplek met dassentunnel op kinderformaat en grote takken om een hut mee te bouwen. De speelplek is te vinden aan de bosrand, nabij het ’t Peeske.


Startpunt: Uitspanning ’t Peeske, Beek - GPS N 51 54.137, E 6 11.893
Bewegwijzering: Volg vanaf 't Peeske de rode bewegwijzering.
Afstand: 1,3 km