Hettenheuvelroute - 7 km

De Hettenheuvelroute is een pittige, maar mooie boswandeling met forse hoogteverschillen. Op de top van de 93 meter hoge Hettenheuvel wordt de moeite beloond met een prachtig uitzicht. De rondwandeling maak je in ongeveer 2 uur.

Bezienswaardigheden op de Hettenheuvel route:
  • De Hettenheuvel is met zo'n 93 meter NAP is de hoogste heuvel in Oost-Gelderland en dus de hoogste heuvel in het Bergherbos.   
  • Uitkijkpunt: Uitkijkpunt op de 75 m hoge Kale Jacob Uitzichtpunt ‘Kale Jacob’ op 75 meter hoogte, ten noorden van de top van de Hettenheuvel.  Hier geniet je van prachtige uitzicht over het rivierdal van de Nederrijn naar de heuvels van Veluwezoom, met zicht op Didam en Doesburg.
  • Reptielencorridor
  • Militaire relicten: Kochbunkers uit WO II
Verlenging:

De route kan verlengd worden door:
  • Over te stappen op de Klein Beekermarkt route van 7 km. De Klein Beekermarkt route is aangegeven in het wit.
  • Over te stappen op de Zeddammerbosroute van 5 km. De Zeddammerbosroute is aangegeven in het groen.

Het Bergherbos
Al van een afstand kun je het Bergherbos, gelegen op een stuwwal tussen 's-Heerenberg, Doetinchem en Didam, zien oprijzen vanuit een vlak landschap van weilanden, akkers en dorpen.
Het ruim 1800 ha grote natuurgebied van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh heeft vele hoogteverschillen die het wandelen hier en daar wat zwaar maken, maar de prachtige vergezichten maken de inspanning meer dan goed. Met haar kleine heidevelden en natuurlijke waterbronnen is het Bergherbos bijzonder en in elk seizoen de moeite waard om te bezoeken.

Deze route is door Natuurmonumenten uitgezet. Meer informatie over het Bergherbos en de routes van Natuurmonumenten vind je op de website.

Startpunt: parkeerplaats  Hettenheuvel van Natuurmonumenten - GPS N 51 55.475, E 6 14.741
Bewegwijzering: Volg vanaf de parkeerplaats de gele bewegwijzering
Afstand: 7 km, 2 uur

Praktische informatie

* van zonsopgang tot zonsondergang.