Historische Stadquiz in ’s-Heerenberg - HKB

De Heemkundekring Bergh biedt een interessante en spannende stadsquiz aan waarbij de deelnemers met moderne middelen (mobiele telefoon en internet), teruggaan naar het roemrijke verleden van deze bijzondere stad.


De historische stadsquiz is leuk voor familie-uitjes, vriendengroepen en bedrijfsuitjes.


Onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak zal er een quizmaster uit de deelnemersgroep worden gekozen, die vervolgens de teams samenstelt en de instructies met bijbehorende vragen aan de verschillende teamcaptains uitdeelt.


Al wandelend door de stad komen de deelnemers op interessant plekken en monumentale gebouwen waar zij met behulp van de mobiele telefoon de antwoorden op de vragen kunnen opzoeken. Na het beantwoorden van alle vragen kan de dorst worden gelest bij een uitspanning in de omgeving van het kasteel. Aansluitend kan het imposante kasteel worden bezichtigd en krijgt men een rondleiding in de toren en wapenkamer.


Als afsluiting wordt het geheel afgesloten met een drankje en diner.

 

 

Wanneer: Historische stadquiz van 1 mei tot 1 november van dinsdag t/m zondag. Vanaf 1 november tot 1 mei, uitsluitend gedurende het weekend.

Tijdsduur: Het totale programma duurt ca. 4 ½ uur.

Kosten: Voor het totale programma inclusief diner is euro 57,50 p.p. (kinderen tot 12 jaar krijgen euro 5,00, museumjaarkaarthouders euro 13,50 korting p.p.)

 

 

In overleg kan het programma worden aangepast of ingekort.

 

Voor informatie en boeking zie de contact informatie.

Bron: Heemkundekring Bergh

 

Praktische informatie

* Historische stadquiz van 1 mei tot 1 november van dinsdag t/m zondag. Vanaf 1 november tot 1 mei, uitsluitend gedurende het weekend.