't Peeskeroute - 7 km

De ’t Peeskeroute is een afwisselende wandeling langs akkers, bronnen, enkele heideveldjes en veel bos van 7 km. In het Korterbos en de Keulse Slagen is goed te zien dat er hard gewerkt is om het bos natuurlijker te maken. Je maakt de rondwandeling in ongeveer 2 uur en kunt starten bij 't Peeske, in Beek.

Bezienswaardigheden op de 't Peeske route:
Verlenging:
De route kan verlengd worden door over te stappen op de Hulzenberg route van 5,5 km. Je maakt de rondwandeling met verlenging in ongeveer 3 uur en 50 min.

De Hulzenbergroute route is aangegeven in het bruin. 


Het Bergherbos
Al van een afstand kun je het Bergherbos, gelegen op een stuwwal tussen 's-Heerenberg, Doetinchem en Didam, zien oprijzen vanuit een vlak landschap van weilanden, akkers en dorpen.
Het ruim 1800 ha grote natuurgebied van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh heeft vele hoogteverschillen die het wandelen hier en daar wat zwaar maken, maar de prachtige vergezichten maken de inspanning meer dan goed. Met haar kleine heidevelden en natuurlijke waterbronnen is het Bergherbos bijzonder en in elk seizoen de moeite waard om te bezoeken.

Deze route is door Natuurmonumenten uitgezet. Meer informatie over het Bergherbos en de routes van Natuurmonumenten vind je op de website
 
Startpunt: Uitspanning ’t Peeske, Beek  - GPS N 51 54.137, E 6 11.893
Bewegwijzering: Volg vanaf 't Peeske de rode bewegwijzering. 
Afstand: 7 km, 2 uur (met verlenging  3 uur 50 min)

Praktische informatie

* Van zonsopgang tot zonsondergang.